Wanneer je in november 2014 of later naar Turkije op vakantie gaat, dan heb je een e-visum nodig. Dat is de enige manier om Turkije binnen te komen. Maar hoe regel je zo’n e-visum? Dat wordt hieronder uitgelegd.

E-visum aanvragen

Het e-visum kunt u op twee verschillende manier regelen. Dat is op de website van de Turkse overheid en bij een online bedrijf, gespecialiseerd in visumaanvragen. Eén ding is zeker, u kunt gewoon lekker blijven zitten waar u zit en uw visum regelen is binnen een paar minuten gebeurt.

Drie stappen

Zowel bij de Turkse overheid als bij overige visum websites regelt u uw visum in drie stappen.

Stap 1: invullen gegevens

Bij de eerste stap zult u uw persoonsgegevens in een online formulier moeten invullen. Houd hiervoor uw paspoort of identiteitskaart bij de hand. Deze zult u nodig hebben voor het invullen van het formulier. Het invullen van uw gegevens wijst voor zich. Vul alle gegevens precies zo in als in het paspoort of op uw identiteitskaart staat. Als u getrouwd bent dan vult u alleen uw meisjesnaam in. Uw paspoort of identiteitskaart moet op Visumbureaude dag van binnentreden in Turkije, minimaal nog zes maanden geldigzijn. Mocht dit bij u niet het geval zijn, vraag dan eerst een nieuw paspoort of identiteitskaart in, voordat u uw visum aanvraagt. Controleer uw gegevens goed.

Stap 2: betalen

Nadat u op de button visum aanvragen heeft gedrukt zult u direct moeten betalen. Uw visumaanvraag wordt pas in behandeling genomen wanneer er betaald is. Doorloop de stappen van het betalen, en dan komt het goed. Houd er rekening mee dat u op de website van de overheid alleen kunt betalen met een creditcard. Bent u niet in het bezit van een creditcard dan zult u uw visum bij een Betalengespecialiseerd online bedrijf in visum aanvragen moeten aanvragen. Op die websites kunt u gewoon met iDeal betalen.

Stap 3: het visum

Wanneer u uw visum bij de Turkse overheid heeft aangevraagd dan ontvangt u een mail in uw mailbox dat u uw e-visums kunt downloaden. U wordt doorgelinkt naar een pagina op de website en daar download u uw visum in pdf. Vraagt u uw visum bij een visumbedrijf aan dan ontvangt u uw visum in een mail. De visums bevinden zich dan in de bijlage.

Uw visum is geregeld! Print het visum en neem hem mee naar Turkije.