Turkije is één van de eerste landen die het gebruik maakt van het e-visum. Daarmee gaat het land goed mee met de tijd en zijn de lange wachtrijen op de luchthaven voorgoed verleden tijd. Maar wat is het e-visum nu eigenlijk?

Even printen en klaar!

Het e-visum vervangt volledig het ‘normale’  visum en kent dezelfde regels en voorwaarden. Daarnaast kent het ook dezelfde prijs. Het grote voordeel van het e-visum is dat u nu dus niet meer in de rij hoeft te staan, maar u gemakkelijk thuis uw visum kunt regelen. VisumNadeel is dat u dit wel zelf, van te voren, moet regelen. Het e-visum moet u zelf printen en meenemen naar Turkije. Op het e-visum staat een unieke bar- en qr-code. Deze wordt op de luchthaven in Turkije gescand en u kunt zo doorlopen.

Regels en voorwaarden

Het e-visum is maximaal 180 dagen geldig maar u mag maximaal 90 dagen achtereenvolgens in Turkije verblijven. Binnen deze 180 dagen mag u wel meerdere keren het land betreden. Het overschrijden van de geldigheid van het visum kunt u een geldboete opleveren of erger.

Om een visum te verkrijgen moet uw paspoort of identiteitskaart nog minimaal 6 maanden geldig zijn , op de dag van aankomst. Dus als u op 1 januari 2015 in Turkije aankomt, dan moet u paspoort nog geldig zijn tot 1 juli 2015. Indien dit niet het geval datzult u een nieuwe paspoort of Paspoortidentiteitskaart aan moeten vragen bij de gemeente.

Voor kinderen zult u ook een e-visum moeten aanvragen. Hiervoor kunt u zijn of haar ID informatie gebruiken én uw eigen paspoort informatie.